Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 5
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 467 kcal
Porsiyon Adedi : 5
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 467 kcal
- Beş adet büyük boy kırmızı biber
- Bir su bardağı pirinç
- Üç adet büyük boy soğan
- Dört diş sarımsak
- Zeytinyağı
- İki çorba kaşığı kuşüzümü
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- İki adet küp şeker
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Yenibahar
- Maydanoz
- Dereotu
- Bir bardak sıcak su
Tarif:
Soğanları ve sarımsakları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz zeytinyağını kısık ateşte ısıttıktan sonra üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğan ve sarımsakları öldürüyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave ediyoruz. Pirinçleri iyice kavurduktan sonra bir yemek kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi, yenibaharı, naneyi, iki adet küp şekeri ve iki çorba kaşığı kuş üzümünü ekliyoruz. Son olarak bir bardak sıcak suyu tencereye ilave ettikten sonra tencerenin altını kısarak pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Diğer yandan kırmızı biberleri, maydanozu ve dereotunu yıkayıp kırmızı biberlerin sap kısmından birer kapak kesip çekirdeklerini boşaltıyoruz. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp ince ince kıyıyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pilavın üzerine maydanoz ve dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. Biberleri hazırladığımız içle doldurarak kesmiş olduğumuz kapaklarla kapatıyoruz. İçlerini doldurduğumuz biberlerin dışına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında biberlerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız biberleri servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder