Çorbalar

Soğuk Yarma Çorba

Soğuk Yarma Çorba 

Soğuk Yarma Çorba 



Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 165 kcal

- Yarım su bardağı yarma (buğday)
- Yarım su bardağı nohut
- İki su bardağı yoğurt 
- Bir su bardağı su 
- Tuz 
- Taze nane 


Tarif:

Yarma ve nohut bir gece önceden ıslatılır. Tencereye yarma ve nohut koyulup yumuşayana kadar pişirilir. Pişen nohut ve yarma süzülerek soğuması için bırakılır. Farklı bir tencerede yoğurt su ile çırpılır. Soğuyan nohut ve yarma  yoğurda eklenir. Taze nane yaprakları yıkanıp, ayıklandıktan sonra ince ince doğranır. Nane ve tuz da çorbaya eklenir ve karıştırılır. Yaz aylarında ferahlamak için idealdir :)
AFİYET OLSUN!





Yayla Çorbası

Yayla Çorbası 




Malzemeler:

Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri 137 kcal 

- Bir kahve fincanı arpa şehriye ( Ya da buğday)
- İki su bardağı yoğurt  
- Bir adet yumurta sarısı 
- İki tatlı kaşığı un 
- Bir litre su 
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Tuz



Tarifi:

Tencereye suyu döktükten sonra kaynamasını bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ve tuzu ilave ediyoruz. Arpa şehriyeler haşlanana kadar kaynatıyoruz. Unu, yoğurdu ve yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yoğurtlu karışımın üzerine sıcak çorbadan bir kaç kaşık koyarak ılıtıyoruz. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ekleyerek sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynatıyoruz. Cezvede tereyağını eritip üzerine kuru naneyi ilave ediyoruz. Çorbanın üzerine döküyoruz.
Not: Arpa şehriye yerine buğday da kullanılabilir. Hatta daha da lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN!






Yoğurtlu Erişte Çorbası

Yoğurtlu Erişte Çorbası




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 138 kcal

- Bir su bardağı erişte
- Bir adet orta boy soğan
- İki su bardağı yoğurt
- Üç diş sarımsak
- Beş su bardağı su
- Üç çay kaşığı kuru nane
- Sıvı yağ
- Tuz



Tarif:

Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvı yağı döküp ısınmaya bırakıyoruz. Isınan yağa soğanı ekleyip kavuruyoruz. Soğan iyice yumuşadıktan sonra naneyi ekleyip biraz karıştırıyoruz. Nanenin yanmamasına dikkat ediyoruz. Tencereye suyu ekledikten sonra suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynayınca erişteleri haşlanması için suya atıyoruz. Erişte haşlandıktan sonra soğuması için çorbayı ocaktan alıyoruz. Çorbanın soğumasını beklerken derin bir kaba iki su bardağı yoğurdu döküp üzerine sarımsakları rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Çorba soğuduktan sonra yavaş yavaş sarımsaklı yoğurdu çorbaya ilave ediyoruz. Servis yapmadan önce yoğurdun kesilmemesine dikkat ederek ısıtıyoruz. 
AFİYET OLSUN!




Ekşili Supa Topçeta

Ekşili Supa Topçeta




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 145 kcal

- İki yüz elli gram kıyma
- İki çorba kaşığı haşlanmış pirinç
- Bir adet yumurta
- Bir adet büyük boy havuç
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir çorba kaşığı un
- Bir yumurtanın sarısı
- Bir adet limon suyu
- Yarım su bardağı pirinç
- Sıvı yağ
- Kara biber
- Tuz


Tarif:

Kıymayı bir kaba alarak üzerine iki çorba kaşığı haşlanmış pirinci, bir adet yumurtayı, karabiberi ve tuzu ilave ederek yoğuruyoruz. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz. Köfteleri buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz. Havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz. Rendelediğimiz havucu tencereye koyup kavuruyoruz. Havucu kavurduktan sonra üzerine suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyu kaynamış olan çorbaya köfteleri ilave ediyoruz. Köftelerin pişmesi için çorbayı kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Köfteler piştikten sonra yarım su bardağı pirinci çorbaya ekliyoruz. Pirinçler yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Çorbanın terbiyesi için, bir yumurtanın sarısı, bir su bardağı yoğurdu, bir çorba kaşığı unu ve limon suyunu bir kaseye alarak karıştırıyoruz. Terbiyeyi, soğuyan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz. 
AFİYET OLSUN!











Supa Topçeta



Supa Topçeta



Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 159 kcal

- 250gr kıyma
- Bir adet küçük boy soğan
- Bir adet domates 
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Bir avuç tel şehriye
- Un 
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Tavukotu
- Maydanoz
- Bir adet yumurtanın sarısı
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Bir çay kaşığı limon suyu 



Tarif:

Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte ısıtıyoruz. Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş soğanı tencereye ilave edip ara sıra karıştırarak kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra bir çorba kaşığı salçayı ekliyoruz. Domatesi yıkayıp rendeliyoruz. Rendelenmiş domatesi tencereye ilave ediyoruz. Domatesi ilave ettikten sonra tuzu, karabiberi ve pul biberi çorbaya ekliyoruz. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra çorbanın suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan 250gr kıymayı bir kaba alarak üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, kuru naneyi ve tavukotunu ilave ederek yoğuruyoruz. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz. Bu köftelerin dışını unla kaplıyoruz. Suyu kaynamış olan çorbaya köfteleri ilave ediyoruz. Kısık ateşte köftelerin pişmesi için çorbayı kaynatmaya devam ediyoruz. Köfteler piştikten sonra bir avuç tel şehriyeyi ilave ediyoruz. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Çorbanın terbiyesi için, bir yumurtanın sarısını, bir çorba kaşığı yoğurdu ve bir çay kaşığı limon suyunu bir kaseye alarak karıştırıyoruz. Terbiyeyi, soğuyan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz. Maydanozları yıkayıp, ayıkladıktan sonra ince ince doğruyoruz. Son olarak maydanozları çorbaya ilave ediyoruz. 
AFİYE OLSUN!

2 yorum: