Tavuk Yemekleri

Kocamın Çin Usulü Tavuğu


Kocamın Çin Usulü Tavuğu



Malzemeler:

Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri  325kcal 


- Yarım kilogram tavuk göğsü
- İki adet kırmızı biber
- İki adet sivri biber
- Bir adet çarliston biber
- Bir adet soğan 
- Dört çorba kaşığı soya sosu
- İki çorba kaşığı mısır nişastası
- Zeytinyağı
- Karabiber 
- Pul biber 
- Tuz




Tarifi:


Tavuk göğsünü jülyen doğrayıp nişastaya buluyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup kısık ateşte ısınmasını bekliyoruz. Isınan tavaya tavukları ilave edip kavuruyoruz. Biberleri jülyen, soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kestiğimiz sebzeleri kızaran tavuğun üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz. Soya sosunu ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha soteliyoruz. Biberlerin ve soğanların diri kalmasına dikkat ediyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için tadına baktıktan sonra isteğe göre tuz ilave ediyoruz. 
AFİYET OLSUN!







Bezelyeli Tavuk Sarma 


Bezelyeli Tavuk Sarma


Malzemeler: 

Tavuk Sarma İçin 
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 385 kcal

- İki adet tavuk but 
- Bir tatlı kaşığı domates salçası 
- Bir adet kırmızı biber
- Bezelye 
- Dereotu
- İki dal taze soğan 
- Tavukotu
- Pul biber 
- Karabiber 
- Şarena sol
- Tuz
- Sıvıyağ


Şehriyeli Pirinç Pilavı İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 336 kcal

- Bir su bardağı pirinç 
- Tel şehriye
- Bir buçuk su bardağı tavuk suyu 
- Bir çorba kaşığı tereyağı 
- Bir çorba kaşığı sıvı yağ 
- Tuz


Tarifi


Tavuk Sarma 

Tavuk butlarını yıkayıp kemiklerini ayırıyoruz. Etlerin yırtılmamasına özen göstererek döverek inceltiyoruz. Etlerin içerisine sürmek için terbiye hazırlıyoruz. Bir kaseye sıvıyağı, baharatları, tuzu ve domates salçasını koyup karıştırıyoruz. Böylece hazırlamış olduğumuz terbiyeyi etlerin iç yüzüne sürüyoruz. Ayrı bir kasede bezelye, ince kıyılmış dereotu ve yeşil soğanı karıştırıyoruz. Bezelyeli harcı etin ortasına gelecek şekilde koyuyoruz. Bezelyelerin sarma işlemi sırasında dağılmasını engellemek için ortadan ikiye kestiğimiz kırmızı biberi bezelyelerin üzerine kapatıyoruz. Etin sağdan ve soldan kenarlarını içe doğru katlayıp eti sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.  Sardığımız tavuk etlerini fırın kabına alıyoruz. Sarmanın açılmaması için bir baştan bir de sondan olmak üzere iki kürdan ile tutturuyoruz. Tavuk sarmanın güzelce kızarması için hazırladığımız terbiye sosundan üzerine de sürüyoruz. Sarmaları fırında 180 derecede pişiriyoruz.


Şehriyeli Pirinç Pilavı 

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup eriyene kadar kısık ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağa tel şehriyeyi koyarak kavuruyoruz. Kavrulan şehriyenin üzerine pirinci ilave ederek kavurma işlemine devam ediyoruz. Pirinç kavrulup bembeyaz olunca önceden ısıttığımız tavuk suyunu döküyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Pilav suyunu çekince ateşten alıp demlenmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN!



Fırında Tavuk But

Fırında Tavuk But

Fırında Tavuk But


Malzemeler: 

Fırında Tavuk But İçin 
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 396 kcal

- İki adet tavuk but 
- Tavukotu
- Toz kırmızı biber
- Kekik 
- Karabiber 
- Şarena sol
- Tuz
- Tereyağı 


Bezelyeli Pirinç Pilavı İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 480 kcal

- Bir su bardağı pirinç 
- Bir su bardağı bezelye 
- Bir buçuk su bardağı tavuk suyu 
- Bir çorba kaşığı tereyağı 
- Bir çorba kaşığı sıvı yağ 
- Tuz


Fırında Baharatlı Patates İçin
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 110 kcal

- Dört adet orta boy patates
- Toz kırmızı biber 
- Karabiber 
- Tavukotu 
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz


Kaşarlı Mantar İçin 
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 214 kcal

- İki yüz elli gram mantar
- Yüz gram rende kaşar peyniri
- Bir adet limonun suyu 
- Tereyağı
- Tuz


Tarifi:


Fırında Tavuk But 

Tavuk butlarını yıkıyoruz. Derin bir kaba tüm baharatları döküp karıştırıyoruz. Tavuk butlarını bu baharatlarla  kaplıyoruz. Fırın poşetinin içini iyice unluyoruz ve baharatlanmış tavuk butlarını poşete yerleştiriyoruz. Tavuk butlarının üzerine bir miktar tereyağı koyuyoruz. Poşetin ağzını bağlayarak fırın tepsisine alıyoruz. 200 derece fırında bir saat pişmeye bırakıyoruz. 


Bezelyeli Pirinç Pilavı 

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup erimeye kadar kısık ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağa pirinci ilave edip kavuruyoruz. Pirinç kavrulup bembeyaz olunca önceden ısıttığımız tavuk suyunu döküyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Bezelyeleri beş dakika sıcak suda haşlıyoruz. Haşlanan bezelyeleri süzüyoruz. Pilav suyunu çekince ateşte alıp demlenmeye bırakıyoruz. Servis yapmadan önce demlenen pilava bezelyeleri ekleyip karıştırıyoruz. 


Fırında Baharatlı Patates

Patatesleri yıkayıp soyuyoruz. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesiyoruz. Derin bir kaba patatesleri, sıvı yağı ve baharatları arzu ettiğiniz ölçüde ilave edip karıştırıyoruz. Baharatların tadı patateslere iyice geçsin diye yarım saat bekliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıdı seriyoruz. Üzerine patatesleri diziyoruz. 200 derece fırında patatesler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 


Kaşarlı Mantar

Mantarların saplarını kopartıp yıkıyoruz. Yıkadığımız mantarları on beş dakika limonlu suda bekletiyoruz. Tavaya mantarları diziyoruz. Mantarlar suyunu çekene kadar kısır ateşte pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çekince tavaya tereyağı ilave ediyoruz. Her mantarın içine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. 

AFİYET OLSUN!




Tavuk Kapama


Tavuk Kapama
Tavuk Kapama


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 428 kcal

- Dört adet tavuk incik 
- Bir su bardağı pirinç 
- Bir adet büyük boy soğan 
- İki adet orta boy domates
- Üç su bardağı tavuk suyu 
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Karabiber 
- Kuru nane
- Tavukotu 
- Tuz 


Tarifi:

Tavuk incikleri yıkayıp bir litre su ve bir tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte pişiriyoruz. Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz. Soğanları tavaya ekleyip soteliyoruz. Pirinci yıkayıp süzülmesi için bırakıyoruz. Soğanların yanına pirinci de ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tavaya rendelenmiş domatesleri, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Haşlanmış olan tavukların suyundan üç su bardağı suyu tavaya döküyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. Fırın tepsisine hazırladığımız pilavı döküyoruz ve üzerine haşlanmış tavuk incikleri diziyoruz. 200 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
AFİYET OLSUN! 





Kanat Kızartma Bulgur Pilavı Eşliğinde

Kanat Kızartma Bulgur Pilavı Eşliğinde



Malzemeler:


Tavuk Kanat Kızartma İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 402 kcal 

- Bir kilogram tavuk kanat
- Sıvı yağ 
- Pul biber 
- Tuz


Bulgur Pilavı İçin 
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 291 kcal 

- Bir su bardağı pilavlık bulgur
- Bir adet orta boy soğan 
- Bir adet kırmızı biber 
- Bir adet yeşil biber 
- Bir çorba kaşığı domates salçası 
- Bir adet domates
- Bir çorba kaşığı margarin 
- İki su bardağı sıcak su 
- Kara biber 
- Pul biber 
- Tuz



Tarif:


Tavuk Kanat Kızartma

Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmesi için süzgece koyuyoruz. Suları süzülen tavuk kanatlarını derin bir kaba alıyoruz ve üzerine tuzu, pul biberi ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarını dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağı döküp ısınması için ocağa alıyoruz. Sıvı yağ ısınınca tavuk kanatları tencereye koyarak kızartıyoruz. 


Bulgur Pilavı

Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Margarini ve sıvı yağı tavaya alıp ısınması için ocağa alıyoruz. Tavaya soğanları ilave ediyoruz. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğanları kavuruyoruz. Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayırıyoruz. Biberleri doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Biberleri soğan ile birlikte biraz kavuruyoruz. Üzerlerine domates salçasını ekleyerek karıştırıyoruz. Domatesi yıkayıp kabuğunu soyuyoruz ve küp şeklinde doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Domatesler yumuşadıktan sonra yıkadığımız bulguru  ekliyoruz. Tuzu ve baharatları ekledikten sonra sıcak suyu tavaya döküyoruz. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
AFİYET OLSUN!









Fırında Köri Soslu Tavuk Şehriye Pilavı Eşliğinde

Fırında Köri Soslu Tavuk Şehriye Pilavı Eşliğinde


Malzemeler:

Tavuğun Sosu İçin
Porsiyon Adedi :2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 402 kcal

- Dört adet tavuk pirzola
- Bir tatlı kaşığı köri
- Bir adet orta boy soğan
- İki diş sarımsak
- 250 ml süt
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tavukotu veya kekik
- Kimyon

Şehriye Pilavı İçin
Porsiyon Adedi : 2 
Bir porsiyonun Besin Değeri : 342 kcal 

- Bir su bardağı arpa şehriye
- Üç su bardağı tavuk suyu
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz


Tarifi:

Fırında Köri Soslu Tavuk 

Soğanı ve sarımsakları soyup yıkandıktan sonra rendeliyoruz. Derin bir kaba tavuk pirzolaları alıyoruz. Tavukların üzerine rendelemiş olduğumuz soğanın suyunu, rendelenmiş sarımsağı, 250 ml sütü, bir çorba kaşığı yoğurdu, sıvı yağı, köriyi, tuzu, karabiberi, pul biberi, tavukotunu / kekiği ve kimyonu ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri tavuğa iyice yediriyoruz. Üzerini kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz. Önceden 200 dereceye ısıtmış olduğumuz fırının ızgarasına tavuk pirzolaları diziyoruz. İki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
 AFİYET OLSUN!


Şehriye Pilavı

Tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kısık ateşte ısıtıyoruz. Yağ ısındıktan sonra üzerine bir su bardağı arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Arpa şehriye pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan tavuk suyunu ısıtıyoruz. Isınmış tavuk suyunu ve tuzu arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. Arpa şehriye suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder