26 Şubat 2012 Pazar

Yayla Çorbası

Yayla Çorbası 




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri 137 kcal 

- Bir kahve fincanı arpa şehriye ( Ya da buğday)
- İki su bardağı yoğurt  
- Bir adet yumurta sarısı 
- İki tatlı kaşığı un 
- Bir litre su 
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Kuru nane
- Tuz



Tarifi:

Tencereye suyu döktükten sonra kaynamasını bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra arpa şehriyeyi ve tuzu ilave ediyoruz. Arpa şehriyeler haşlanana kadar kaynatıyoruz. Unu, yoğurdu ve yumurta sarısını ayrı bir kapta iyice karıştırıyoruz. Yoğurtlu karışımın üzerine sıcak çorbadan bir kaç kaşık koyarak ılıtıyoruz. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ekleyerek sürekli karıştırıyoruz. Kısık ateşte kaynatıyoruz. Cezvede tereyağını eritip üzerine kuru naneyi ilave ediyoruz. Çorbanın üzerine döküyoruz.
Not: Arpa şehriye yerine buğday da kullanılabilir. Hatta daha da lezzetli oluyor.
AFİYET OLSUN! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder