19 Şubat 2012 Pazar

Kanat Kızartma Bulgur Pilavı Eşliğinde

Kanat Kızartma Bulgur Pilavı Eşliğinde



Malzemeler:


Tavuk Kanat Kızartma İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 402 kcal 

- Bir kilogram tavuk kanat
- Sıvı yağ 
- Pul biber 
- Tuz


Bulgur Pilavı İçin 
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 291 kcal 

- Bir su bardağı pilavlık bulgur
- Bir adet orta boy soğan 
- Bir adet kırmızı biber 
- Bir adet yeşil biber 
- Bir çorba kaşığı domates salçası 
- Bir adet domates
- Bir çorba kaşığı margarin 
- İki su bardağı sıcak su 
- Kara biber 
- Pul biber 
- Tuz



Tarif:


Tavuk Kanat Kızartma

Tavuk kanatlarını yıkayıp süzülmesi için süzgece koyuyoruz. Suları süzülen tavuk kanatlarını derin bir kaba alıyoruz ve üzerine tuzu, pul biberi ve yarım su bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tavuk kanatlarını dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Tencereye sıvı yağı döküp ısınması için ocağa alıyoruz. Sıvı yağ ısınınca tavuk kanatları tencereye koyarak kızartıyoruz. 


Bulgur Pilavı

Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Margarini ve sıvı yağı tavaya alıp ısınması için ocağa alıyoruz. Tavaya soğanları ilave ediyoruz. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğanları kavuruyoruz. Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayırıyoruz. Biberleri doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Biberleri soğan ile birlikte biraz kavuruyoruz. Üzerlerine domates salçasını ekleyerek karıştırıyoruz. Domatesi yıkayıp kabuğunu soyuyoruz ve küp şeklinde doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Domatesler yumuşadıktan sonra yıkadığımız bulguru  ekliyoruz. Tuzu ve baharatları ekledikten sonra sıcak suyu tavaya döküyoruz. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
AFİYET OLSUN!




1 yorum: