29 Şubat 2012 Çarşamba

Tavuk Kapama


Tavuk Kapama
Tavuk Kapama


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 428 kcal

- Dört adet tavuk incik 
- Bir su bardağı pirinç 
- Bir adet büyük boy soğan 
- İki adet orta boy domates
- Üç su bardağı tavuk suyu 
- İki çorba kaşığı tereyağı
- Karabiber 
- Kuru nane
- Tavukotu 
- Tuz 


Tarifi:

Tavuk incikleri yıkayıp bir litre su ve bir tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte pişiriyoruz. Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tavaya tereyağını koyup kısık ateşte eritiyoruz. Soğanları tavaya ekleyip soteliyoruz. Pirinci yıkayıp süzülmesi için bırakıyoruz. Soğanların yanına pirinci de ilave edip sotelemeye devam ediyoruz. Domatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup rendeliyoruz. Tavaya rendelenmiş domatesleri, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Haşlanmış olan tavukların suyundan üç su bardağı suyu tavaya döküyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. Fırın tepsisine hazırladığımız pilavı döküyoruz ve üzerine haşlanmış tavuk incikleri diziyoruz. 200 derece fırında pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. 
AFİYET OLSUN! 

1 yorum: