İçli Köfte
İçli Köfte |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 586 kcal
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 586 kcal
- Yarım kilogram kıyma
- İki adet büyük boy soğan
- İki su bardağı köftelik bulgur
- Bir su bardağı irmik
- İki çorba kaşığı un
- Dört su bardağı sıcak su
- Bir adet yumurta
- Tereyağ
- Kara biber
- Toz kırmızı biber
- Reyhan
- Tuz
Tarif:
Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Üç çorba kaşığı tereyağı tavada eritip üzerine soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra yarım kilogram kıymayı tencereye ekliyoruz. Kıymayı kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra karabiberi, toz kırmızı biberi, reyhanı ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz ve tavayı ocaktan alıyoruz. Diğer yandan derin bir kaba köftelik bulguru ve irmiği koyup üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekliyoruz. Daha sonra unu, bir adet yumurtayı ve tuzu ekleyerek orta yumuşaklıkta, düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana kadar yoğuruyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak sol avuç içine alıyoruz. Avucumuzu hafif ıslatıyoruz, avucumuzdaki köfteyi sağ elimizin işaret parmağını kullanarak hafifçe bastıra bastıra döndürüyoruz ve köftenin ortasını oyuyoruz. Önceden hazırlanan karışımdan iki tatlı kaşığı dolusu koyup köftelerin ağzını kapatıyoruz. Bu esnada bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra suya tuz ilave ediyoruz. Hazırladığımız köfteleri suya koyarak haşlıyoruz. Köfteler suyun üstüne çıkınca köfteleri sudan alıyoruz. Son olarak bir cezvede tereyağı eritiyoruz. Köftelerin üzerine tereyağı döküp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Cafe de Paris
Cafe de Paris |
Cafe de Paris |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 577 kcal
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 577 kcal
- Dört adet dana antrikot
- Elli gram tereyağı
- Bir adet soğan
- İki diş sarımsak
- İki yüz mililitre krema
- Bir tatlı kaşığı hardal
- Yarım tatlı kaşığı ketçap
- İki yemek kaşığı maydanoz
- Bir limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- İki çorba kaşığı worchestershire sos
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Bir çay kaşığı pul biber
- Bir çay kaşığı köri
- Bir tatlı kaşığı tarhun
- Bir tatlı kaşığı biberiye
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Tarif:
Tavaya sıvı yağ ekleyip yağ iyice ısındıktan sonra etleri ilave ediyoruz. İki tarafı da kızarıncaya kadar iyice pişiriyoruz. Etlerin dövülmemiş olmasını tavsiye ederim. Böylelikle et piştikten sonra daha yumuşak olur ve kuru olmaz. Sos için tencereye tereyağımızı koyup kısık ateşte erimesini sağlıyoruz. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyip soteliyoruz. Daha sonra sırasıyla hardalı, ketçabı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, worchestershire sosu, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Kremayı da ekleyip kısıt ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Etin üzerine sosu döküp yanında patates kızartması ile servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder