31 Ocak 2012 Salı

Keşkek

Keşkek


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 378 kcal 

- İki su bardağı buğday
- Bir su bardağı nohut 
- Bir litre su
- İki adet tavuk incik
- Bir adet orta boy soğan 
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber 


Tarif:

Buğday ve nohutu yıkayıp süzdükten sonra bir gün boyunca suda bekletiyoruz. Düdüklü tencerenin dibine tavuk etini, soğanı (sekiz parçaya bölünmüş) yerleştiriyoruz. Bir gün boyunca beklettiğimiz buğday ve nohutu süzüp tencereye ilave ediyoruz. Tencereye bir litre suyu, tuzu, karabiberi ekleyerek buğday ve nohut iyice ezilinceye kadar yaklaşık yetmişbeş dakika pişiyoruz. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tavuğun etini kemiklerinden sıyırıyoruz. Tencereyi tekrar kapağı açık şekilde kısık ateşe koyuyoruz. Keşkeği tahta kaşık ile karıştırarak kıvamlı hale getiriyoruz. Kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan keşkeği servis tabağına alıyoruz. Bir çorba kaşığı tereyağı cezvede eritip kırmızı biberi ekleyerek karıştırıyoruz. Servis tabağına aldığımız keşkeğin üzerine gezdiriyoruz. 
AFİYET OLSUN!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder