18 Şubat 2012 Cumartesi

Ekşili Supa Topçeta

Ekşili Supa Topçeta




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 145 kcal 

- İki yüz elli gram kıyma
- İki çorba kaşığı haşlanmış pirinç
- Bir adet yumurta
- Bir adet büyük boy havuç
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir çorba kaşığı un
- Bir yumurtanın sarısı
- Bir adet limon suyu
- Yarım su bardağı pirinç
- Sıvı yağ
- Kara biber
- Tuz


Tarif:

Kıymayı bir kaba alarak üzerine iki çorba kaşığı haşlanmış pirinci, bir adet yumurtayı, karabiberi ve tuzu ilave ederek yoğuruyoruz. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz. Köfteleri buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte ısınmaya bırakıyoruz. Havucu yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz. Rendelediğimiz havucu tencereye koyup kavuruyoruz. Havucu kavurduktan sonra üzerine suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Suyu kaynamış olan çorbaya köfteleri ilave ediyoruz. Köftelerin pişmesi için çorbayı kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. Köfteler piştikten sonra yarım su bardağı pirinci çorbaya ekliyoruz. Pirinçler yumuşadıktan sonra çorbanın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Çorbanın terbiyesi için, bir yumurtanın sarısı, bir su bardağı yoğurdu, bir çorba kaşığı unu ve limon suyunu bir kaseye alarak karıştırıyoruz. Terbiyeyi, soğuyan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz. 
AFİYET OLSUN!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder