Kereviz Salatası |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 130 kcal
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 130 kcal
- İki
orta boy kereviz
- Bir
orta boy havuç
- Bir
adet yeşil elma
- Bir avuç ceviz içi
- Bir su bardağı yoğurt
- Bir çorba kaşığı mayonez
- Dört diş sarımsak
- Limon suyu
- Tuz
Tarifi:
Tüm sebzelerimizi yıkadıktan sonra ilk olarak kerevizleri soyuyoruz. Derin bir kaba su doldurarak içerisine limon suyunu ilave ediyoruz. Bunu yapmamızın amacı kerevizler soyulduktan sonra çok çabuk kararacağı için soyduğumuz kerevizleri bu limonlu suda bekleteceğiz. Kerevizler limonlu suda beklerken biz havuç ve elmayı soyuyoruz ve rende yardımı ile rendeliyoruz. Derin bir kaba rendelemiş olduğumuz elma ve havuçlarımızı alıyoruz. Cevizleri ufak ufak doğruyoruz. Sarımsakları soyup eziyoruz ve yoğurda ilave ederek karıştırıyoruz. Doğradığımız cevizleri ve sarımsaklı yoğurdu da kabımıza ekliyoruz. Üzerine mayonezi de ekleyerek karıştırıyoruz. Limonlu suda bekleyen kerevizi alarak rendeliyoruz ve hemen karışıma ilave ediyoruz. Tuz ilavesinden sonra salata servise hazır hale geliyor. Servisi daha güzel hale getirmek için portakal kullanabiliriz. Portakalları iyice yıkadıktan sonra üzerinden enlemesine keserek kapak açıyoruz. İçinden bir miktar portakal çıkartıyoruz ve bu boşluğa salatamızı ilave ediyoruz. Ben evde portakal olmadığı için böyle servis yapamadım ama evde portakalı bulunanlara tavsiye ederim.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder