Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 10Bir Porsiyonun Besin Değeri : 115 kcal
- 125 gr margarin
- Bir su bardağı toz şeker
- Bir adet yumurta
- Bir adet portakal
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Bir paket vanilya
- Aldığı kadar un
Tarif:
Portakalı yıkayıp kabuğunu rendeliyoruz.Yoğurma kabına toz şekeri ve margarini koyup yoğuruyoruz. Margarin yumuşadıktan sonra üzerine bir adet yumurtayı, bir çay bardağı yoğurdu, bir paket vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip yoğuruyoruz. Unu elek yardımı ile eledikten sonra üzerine kabartma tozunu ekliyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerini nemli bezle kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile bir parmak kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile şekillendiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyeleri önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN!
AFİYET OLSUN!
Ne güzel fotoğraf çekermişim be :))
YanıtlaSilgüzel çekmişsin ama diyaframı biraz daha açıcaktın :D figen e 10 sana 9! :p
YanıtlaSilewt ikinizde süpersiniz valla ;)hadi yenilerini bekliyoruz sabırsızlıkla bu arada!
YanıtlaSil