29 Şubat 2012 Çarşamba

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 321 kcal

- Üç adet ayva 
- Üç adet yeşil elma 
- Altı su bardağı su
- İki buçuk su bardağı toz şeker 
- Tarçın
- Ceviz içi 



Tarifi:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Ayvaların çekirdek yataklarını çıkarıp ayvaları soyuyoruz. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Tüm ayvalar için aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Tencereye ayvaları dizdikten sonra iki su bardağı şekeri ayvalara eşit miktarda serpiyoruz. Soyduğumuz ayvaların kabuklarını ve ayva çekirdeklerini de tencereye ilave ediyoruz. Altı su bardağı suyu tencereye döktükten sonra ayvaları yumuşayana kadar pişiriyoruz. Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş elmaları tavaya alıyoruz ve üzerine kalan şekeri ilave ediyoruz. Elma suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tarçını ve ceviz içini elmaya ilave edip ocaktan alıyoruz. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz ve elmalı harcı eşit miktarda ayvalara pay ediyoruz. 200 derece fırında ayvaların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kaymakla servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN! 

1 yorum: