10 Şubat 2012 Cuma

Patlıcan Salatası

Patlıcan Salatası




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 195 kcal


-          Bir kilogram patlıcan
-          Beş adet kırmızı biber
-          İki adet sivri biber
-          İki adet orta boy kuru soğan
-          4-5 dal yeşil soğan
-          4 diş sarımsak
-          Üç adet domates
-          Maydanoz
-          Limon suyu
-          Zeytinyağı
-          Tuz



Tarifi:

İlk olarak bütün sebzeleri yıkıyoruz. Patlıcanları ve kırmızı biberleri  kuruladıktan sonra ocakta çevirerek közlüyoruz (ben tepsiye dizerek fırında közlemeyi tercih ediyorum). Közlenen patlıcanları ve kırmızı biberleri bir poşete alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Bu sırada kuru soğanları ince ince doğruyoruz. Doğradığımız soğanların üzerine tuz dökerek biraz ovuyoruz. Yeşil soğanları da ince ince doğradıktan sonra derin bir kaba alıyoruz. Sarımsakları soyup eziyoruz. Sivri biberlerin tohumlarını çıkardıktan sonra ince ince doğruyoruz. Domatesleri soyup doğruyoruz. Maydanozları da ince ince doğradıktan sonra doğramış olduğumuz bütün malzemeleri derin kabımıza ekliyoruz. Biz bu işlemleri yaparken soğumuş olan patlıcan ve kırmızı biberleri de önce soyup daha sonra da ince ince doğruyoruz. Patlıcan ve biberleride kabımıza aldıktan sonra zeytinyağını, tuzu ve limon suyunu ilave ederek güzelce karıştırıyoruz. Servis tabağına alarak üzerini maydanoz yaprakları ile süslüyoruz.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder