İçli Köfte |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 586 kcal
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 586 kcal
- Yarım kilogram kıyma
- İki adet büyük boy soğan
- İki su bardağı köftelik bulgur
- Bir su bardağı irmik
- İki çorba kaşığı un
- Dört su bardağı sıcak su
- Bir adet yumurta
- Tereyağ
- Kara biber
- Toz kırmızı biber
- Reyhan
- Tuz
Tarif:
Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Üç çorba kaşığı tereyağı tavada eritip üzerine soğanları ilave ediyoruz. Soğanlar kavrulduktan sonra yarım kilogram kıymayı tencereye ekliyoruz. Kıymayı kavuruyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra karabiberi, toz kırmızı biberi, reyhanı ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz ve tavayı ocaktan alıyoruz. Diğer yandan derin bir kaba köftelik bulguru ve irmiği koyup üzerine sıcak suyu döküp 15 dakika bekliyoruz. Daha sonra unu, bir adet yumurtayı ve tuzu ekleyerek orta yumuşaklıkta, düzgün ve hafif elastik bir hamur oluşana kadar yoğuruyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak sol avuç içine alıyoruz. Avucumuzu hafif ıslatıyoruz, avucumuzdaki köfteyi sağ elimizin işaret parmağını kullanarak hafifçe bastıra bastıra döndürüyoruz ve köftenin ortasını oyuyoruz. Önceden hazırlanan karışımdan iki tatlı kaşığı dolusu koyup köftelerin ağzını kapatıyoruz. Bu esnada bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra suya tuz ilave ediyoruz. Hazırladığımız köfteleri suya koyarak haşlıyoruz. Köfteler suyun üstüne çıkınca köfteleri sudan alıyoruz. Son olarak bir cezvede tereyağı eritiyoruz. Köftelerin üzerine tereyağı döküp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder