19 Şubat 2012 Pazar

Yoğurtlu Erişte Çorbası

Yoğurtlu Erişte Çorbası




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 138 kcal

- Bir su bardağı erişte
- Bir adet orta boy soğan
- İki su bardağı yoğurt
- Üç diş sarımsak
- Beş su bardağı su
- Üç çay kaşığı kuru nane
- Sıvı yağ
- Tuz



Tarif:

Soğanı soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tencereye sıvı yağı döküp ısınmaya bırakıyoruz. Isınan yağa soğanı ekleyip kavuruyoruz. Soğan iyice yumuşadıktan sonra naneyi ekleyip biraz karıştırıyoruz. Nanenin yanmamasına dikkat ediyoruz. Tencereye suyu ekledikten sonra suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynayınca erişteleri haşlanması için suya atıyoruz. Erişte haşlandıktan sonra soğuması için çorbayı ocaktan alıyoruz. Çorbanın soğumasını beklerken derin bir kaba iki su bardağı yoğurdu döküp üzerine sarımsakları rendeleyip iyice karıştırıyoruz. Çorba soğuduktan sonra yavaş yavaş sarımsaklı yoğurdu çorbaya ilave ediyoruz. Servis yapmadan önce yoğurdun kesilmemesine dikkat ederek ısıtıyoruz. 
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder