Sebze Yemekleri

Zeytinyağlı Pırasa

Zeytinyağlı Pırasa



Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 234 kcal

- Bir kilogram pırasa
- İki orta boy havuç
- Bir adet orta boy soğan
- Bir çorba kaşığı pirinç
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- İki adet küp şeker
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Limon suyu



 Tarifi:

Pırasaların yeşil kısımlarını kesip atıyoruz ve pırasayı ayıklıyoruz. Pırasaları iki santimetre kalınlıkta verev şekilde doğruyoruz.  Doğradığımız pırasaları su dolu  bir kaba alıyoruz. Pırasaları burada topraklarını dökene kadar bekletiyoruz. Havuçları ve soğanı soyup yıkıyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını döküp kısık ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağın üzerine soğanları ilave edip karıştırarak kavuruyoruz. Havuçları soyup yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğruyoruz. Soğanların üzerine ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Toprağını dökmüş olan pırasaları yıkayarak tencereye ekliyoruz. Domates salçasını ve biber salçasını da ilave ettikten sonra kavurma işlemine kısa bir süre daha devam ediyoruz. Sebzelerin pişmesi için üzerine  bir su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Pırasalar yumuşamaya başladığında önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler lapa olmasın diye limon suyunu ilave ediyoruz. Son olarak tuzu, karabiberi, pul biberi ve küp şekerleri ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN!






Kırmızı Biber Dolması

Kırmızı Biber Dolması



Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 5 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 467 kcal

- Beş adet büyük boy kırmızı biber
- Bir su bardağı pirinç
- Üç adet büyük boy soğan 
- Dört diş sarımsak
- Zeytinyağı
- İki çorba kaşığı kuşüzümü 
- Bir çorba kaşığı domates salçası 
- İki adet küp şeker 
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Yenibahar
- Maydanoz 
- Dereotu
- Bir bardak sıcak su 


Tarif:

Soğanları ve sarımsakları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Tencereye koyduğumuz zeytinyağını kısık ateşte ısıttıktan sonra üzerine doğranmış soğan ve sarımsakları ilave ediyoruz. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğan ve sarımsakları öldürüyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave ediyoruz. Pirinçleri iyice kavurduktan sonra bir yemek kaşığı salçayı, tuzu, karabiberi, yenibaharı, naneyi, iki adet küp şekeri ve iki çorba kaşığı kuş üzümünü ekliyoruz. Son olarak bir bardak sıcak suyu tencereye ilave ettikten sonra tencerenin altını kısarak pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Diğer yandan kırmızı biberleri, maydanozu ve dereotunu yıkayıp kırmızı biberlerin sap kısmından birer kapak kesip çekirdeklerini boşaltıyoruz. Maydanoz ve dereotunu ayıklayıp ince ince kıyıyoruz. Pilav suyunu çektikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pilavın üzerine maydanoz ve dereotunu ilave ederek karıştırıyoruz. Biberleri hazırladığımız içle doldurarak kesmiş olduğumuz kapaklarla kapatıyoruz. İçlerini doldurduğumuz biberlerin dışına zeytinyağı sürerek fırın tepsisine diziyoruz. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında biberlerin üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız biberleri servis tabağına alıyoruz.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder