Garnitürler


Kaşarlı Mantar

Kaşarlı Mantar


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 214 kcal

- İki yüz elli gram mantar
- Yüz gram rende kaşar peyniri
- Bir adet limonun suyu 
- Tereyağı
- Tuz


Tarifi:

Mantarların saplarını kopartıp yıkıyoruz. Yıkadığımız mantarları on beş dakika limonlu suda bekletiyoruz. Tavaya mantarları diziyoruz. Mantarlar suyunu çekene kadar kısır ateşte pişiriyoruz. Mantarlar suyunu çekince tavaya tereyağı ilave ediyoruz. Her mantarın içine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz. Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. 
AFİYET OLSUN!




Fırında Baharatlı Patates

Fırında Baharatlı Patates


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 110 kcal

- Dört adet orta boy patates
- Toz kırmızı biber 
- Karabiber 
- Tavukotu 
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Tuz


Tarifi:

Patatesleri yıkayıp soyuyoruz. Patatesleri elma dilimi şeklinde kesiyoruz. Derin bir kaba patatesleri, sıvı yağı ve baharatları arzu ettiğiniz ölçüde ilave edip karıştırıyoruz. Baharatların tadı patateslere iyice geçsin diye yarım saat bekliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıdı seriyoruz. Üzerine patatesleri diziyoruz. 200 derece fırında patatesler kızarıncaya kadar pişiriyoruz. 
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder