15 Şubat 2012 Çarşamba

Cafe de Paris

Cafe de Paris

Cafe de Paris




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 577 kcal

- Dört adet dana antrikot
- Elli gram tereyağı 
- Bir adet soğan 
- İki diş sarımsak
- İki yüz mililitre krema
- Bir tatlı kaşığı hardal
- Yarım tatlı kaşığı ketçap
- İki yemek kaşığı maydanoz
- Bir limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- İki çorba kaşığı worchestershire sos   
- Bir tatlı kaşığı kekik
- Bir çay kaşığı pul biber 
- Bir çay kaşığı köri 
- Bir tatlı kaşığı tarhun 
- Bir tatlı kaşığı biberiye
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz


Tarif:

Tavaya sıvı yağ ekleyip yağ iyice ısındıktan sonra etleri ilave ediyoruz. İki tarafı da kızarıncaya kadar iyice pişiriyoruz. Etlerin dövülmemiş olmasını tavsiye ederim. Böylelikle et piştikten sonra daha yumuşak olur ve kuru olmaz. Sos için tencereye tereyağımızı koyup kısık ateşte erimesini sağlıyoruz. Üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyip soteliyoruz. Daha sonra sırasıyla hardalı, ketçabı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş limon kabuğunu, limon suyunu, worchestershire sosu, baharatları ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. Kremayı da ekleyip kısıt ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Etin üzerine sosu döküp yanında patates kızartması ile servis ediyoruz. 
AFİYET OLSUN!

6 yorum:

  1. çok güzel olmuş, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. hafize topcu taşlı16 Şubat 2012 04:59

    nefis bir görüntüsü var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Yapması kolay tadı da güzel...

      Sil
  3. figenin bu tarifi var ya süper oluyor! bize yaptı walla doyamadık! ellerine sağlık canım ;*

    YanıtlaSil