1 Şubat 2012 Çarşamba

Supa Topçeta

Supa Topçeta



Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 159 kcal

- 250gr kıyma
- Bir adet küçük boy soğan
- Bir adet domates 
- Bir çorba kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Bir avuç tel şehriye
- Un 
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- Tavukotu
- Maydanoz
- Bir adet yumurtanın sarısı
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Bir çay kaşığı limon suyu 



Tarif:

Tencereye sıvı yağı koyup kısık ateşte ısıtıyoruz. Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş soğanı tencereye ilave edip ara sıra karıştırarak kavuruyoruz. Soğan kavrulduktan sonra bir çorba kaşığı salçayı ekliyoruz. Domatesi yıkayıp rendeliyoruz. Rendelenmiş domatesi tencereye ilave ediyoruz. Domatesi ilave ettikten sonra tuzu, karabiberi ve pul biberi çorbaya ekliyoruz. Malzemeleri biraz kavurduktan sonra çorbanın suyunu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yandan 250gr kıymayı bir kaba alarak üzerine tuzu, karabiberi, pul biberi, kuru naneyi ve tavukotunu ilave ederek yoğuruyoruz. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak köfteler yapıyoruz. Bu köftelerin dışını unla kaplıyoruz. Suyu kaynamış olan çorbaya köfteleri ilave ediyoruz. Kısık ateşte köftelerin pişmesi için çorbayı kaynatmaya devam ediyoruz. Köfteler piştikten sonra bir avuç tel şehriyeyi ilave ediyoruz. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Çorbanın terbiyesi için, bir yumurtanın sarısını, bir çorba kaşığı yoğurdu ve bir çay kaşığı limon suyunu bir kaseye alarak karıştırıyoruz. Terbiyeyi, soğuyan çorbaya yavaş yavaş ilave ederek karıştırıyoruz. Maydanozları yıkayıp, ayıkladıktan sonra ince ince doğruyoruz. Son olarak maydanozları çorbaya ilave ediyoruz. 
AFİYE OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder