Zeytinyağlı Pırasa |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 234 kcal
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 234 kcal
- Bir kilogram pırasa
- İki orta boy havuç
- Bir adet orta boy soğan
- Bir çorba kaşığı pirinç
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- İki adet küp şeker
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Limon suyu
Tarifi:
Pırasaların yeşil kısımlarını kesip atıyoruz ve pırasayı
ayıklıyoruz. Pırasaları iki santimetre kalınlıkta verev şekilde
doğruyoruz. Doğradığımız pırasaları su
dolu bir kaba alıyoruz. Pırasaları
burada topraklarını dökene kadar bekletiyoruz. Havuçları ve soğanı soyup
yıkıyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını döküp kısık
ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağın üzerine soğanları ilave edip karıştırarak
kavuruyoruz. Havuçları soyup yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde
doğruyoruz. Soğanların üzerine ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz.
Toprağını dökmüş olan pırasaları yıkayarak tencereye ekliyoruz. Domates
salçasını ve biber salçasını da ilave ettikten sonra kavurma işlemine kısa bir
süre daha devam ediyoruz. Sebzelerin pişmesi için üzerine bir su bardağı sıcak su ilave ediyoruz.
Pırasalar yumuşamaya başladığında önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave
ediyoruz. Pirinçler lapa olmasın diye limon suyunu ilave ediyoruz. Son olarak
tuzu, karabiberi, pul biberi ve küp şekerleri ekledikten sonra kısık ateşte
pişmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder