10 Şubat 2012 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa


Zeytinyağlı Pırasa




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 234 kcal

- Bir kilogram pırasa
- İki orta boy havuç
- Bir adet orta boy soğan
- Bir çorba kaşığı pirinç
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- İki adet küp şeker
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Limon suyu




 Tarifi:

Pırasaların yeşil kısımlarını kesip atıyoruz ve pırasayı ayıklıyoruz. Pırasaları iki santimetre kalınlıkta verev şekilde doğruyoruz.  Doğradığımız pırasaları su dolu  bir kaba alıyoruz. Pırasaları burada topraklarını dökene kadar bekletiyoruz. Havuçları ve soğanı soyup yıkıyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını döküp kısık ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağın üzerine soğanları ilave edip karıştırarak kavuruyoruz. Havuçları soyup yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğruyoruz. Soğanların üzerine ekleyerek birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Toprağını dökmüş olan pırasaları yıkayarak tencereye ekliyoruz. Domates salçasını ve biber salçasını da ilave ettikten sonra kavurma işlemine kısa bir süre daha devam ediyoruz. Sebzelerin pişmesi için üzerine  bir su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Pırasalar yumuşamaya başladığında önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler lapa olmasın diye limon suyunu ilave ediyoruz. Son olarak tuzu, karabiberi, pul biberi ve küp şekerleri ekledikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder