Ispanaklı Köfte
Malzemeler:
Köfte İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 226 kcal
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 226 kcal
- Beş yüz gram orta yağlı dana kıyma
- Bir adet orta boy soğan
- Bir adet yumurta
- Üç dilim ıslatılmış ekmek
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tavukotu
- Tuz
Ispanaklı İç İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 110 kcal
- Beş yüz gram ıspanak
- Üç adet orta boy soğan
- İki diş sarımsak
- Tereyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kaşar peyniri
Domates Sosu İçin
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 25 kcal
- Üç adet büyük boy domates
- Bir adet soğanın yarısı
- Dört adet sarımsak
- Bir tatlı kaşığı domates salçası
- Bir adet küp şeker
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Patates Salatası İçin
Porsiyon Adedi : 4
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 164 kcal
- Dört adet orta boy patates
- Altı dal yeşil soğan
- Bir adet orta boy soğan
- Bir adet kırmızı biber
- Bir adet limonun suyu
- Bir çorba kaşığı üzüm sirkesi
- Zeytinyağı
- Dereotu
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- Tuz
Tarifi:
Köfte
Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Maydanozları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Derin bir kaba kıymayı, bir adet yumurtayı, baharatları, tuzu, maydanozu, rendelenmiş soğanı ve suyunu sıktığımız ekmekleri ufalayarak koyup harcı iyice yoğuruyoruz. Köftelere daha kolay şekil vermek için harcı bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Köfte harcından yumurta iriliğinde parçalar kopararak avucumuzda yuvarlıyoruz. İçini oyarak kase şeklini veriyoruz. İçlerinin güzelce pişmesi için kalın olmamasına dikkat ediyoruz. Köfteler pişince küçüleceği için çok küçük yapmamanızı öneririm. Kase şeklini verdiğimiz köfteleri fırın tepsisine diziyoruz ( Ben, köftelerin fırın tepsisine yapışmasını önlemek için fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum). 200 derece fırında köfteleri pişiriyoruz. Köfteler fırında pişerken diğer taraftan da ıspanaklı harcı hazırlıyoruz. Köfteler tamamen pişmeden önce, köfteleri fırından çıkararak ıspanaklı harcı köftelerin içerisine dolduruyoruz. Son olarak ıspanaklı harcın üzerine dilim kaşar peynirini koyup tekrar köfteleri fırına veriyoruz. Kaşar peyniri eriyip hafifçe kızardıktan sonra köfteleri fırından çıkarıyoruz. Hazır olan köfteleri domates sosu ve patates salatası ile birlikte servis ediyoruz.
Ispanaklı İç
Soğanı ve sarımsağı soyup yıkadıktan sonra doğruyoruz. Tereyağı tavada eridikten sonra soğanı ve sarımsağı soteliyoruz. Ispanakları yıkayıp doğruyoruz. Ispanakları da tavaya aktararak pişmeye bırakıyoruz. Pişmekte olan içe baharatları ve tuzu da ilave ediyoruz.
Domates Sosu
Soğanı ve sarımsağı soyup yıkıyoruz. Soğanı rendenin küçük tarafıyla rendeliyoruz. Sarımsağı ise ikiye kesip doğruyoruz. Tereyağı tavada eridikten sonra soğanı, sarımsağı soteliyoruz. Domatesleri yıkayıp rendeliyoruz. Tavaya bir tatlı kaşığı domates salçasını ve domates suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Sosa baharatları, tuzu ve küp şekeri ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
Patates Salatası
Patatesleri yıkayıp haşlanması için tencereye koyuyoruz. Patatesler haşlanırken diğer malzemeleri hazırlıyoruz. Kuru soğanı, yeşil soğanı, dereotunu ve kırmızı biberi yıkıyoruz. Tüm malzemeleri ince ince doğruyoruz. Doğradığımız tüm malzemeleri derin bir kaba alıyoruz. Haşlanmış ve soğumuş olan patatesleri soyup küp şeklinde doğruyoruz. Patatesleri de karıştırma kabına aldıktan sonra baharatları, tuzu, limon suyunu, sirkeyi ve zeytin yağını ilave edip karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN!
Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde
Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde |
Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 434 kcal
Bir Porsiyonun Besin Değeri 434 kcal
Kadınbudu Köfte İçin
- Beş yüz gram kıyma
- Bir adet orta boy soğan
- İki çorba kaşığı pirinç
- Üç adet yumurta
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tavukotu
- Tuz
- Un
- Sıvı yağ
Domates Soslu Spagetti İçin
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri 360 kcal
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri 360 kcal
- Dört adet domates
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- İki diş sarımsak
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Bir adet küp şeker
- Karabiber
- Pul biber
- Fesleğen
- Tuz
- Yarım paket spagetti
- Su
Tarifi:
Kadınbudu Köfte
Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Soğan rendesinin yarısını kıymanın yarısı ile birlikte tavaya koyuyoruz. Kısık ateşte kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma piştikten sonra soğuması için ocaktan alıyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bir su bardağı su ile cezvede pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen pirinçleri süzüyoruz. Maydanozları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Derin kaba çiğ ve pişmiş kıymayı, bir adet yumurtayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve rendelenmiş soğanın diğer yarısını koyarak iyice karıştırıyoruz. Pişmiş kıyma ile çiğ kıyma iyice karışana kadar uzunca bir süre yoğuruyoruz (Evinde kıyma makinesi bulunanlar kıymayı makinede çekebilirler böylece yoğurma işlemine gerek kalmaz). Kıymalar iyice özdeşleşince haşlanmış pirinci kıymaya ilave ediyoruz. Pirinçlerin ezilmemesi için harcı yavaşça karıştırıyoruz. Köftelere daha kolay şekil vermek için harcı bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Kıymadan oval şekilde yassı köfteler hazırlıyoruz. Derin bir kasede iki adet yumurtayı çırpıyoruz. Büyük bir tabağa unu serpiyoruz. Hazırladığımız köfteleri önce una buluyoruz ardından yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran köfteleri peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlıyoruz.
Domates Soslu Spagetti
Sarımsağı soyup yıkadıktan sonra doğruyoruz. Tereyağı tavada eridikten sonra sarımsakları soteliyoruz. Domatesleri yıkayıp rendeliyoruz. Tavaya bir çorba kaşığı biber salçasını ve domatesi ilave edip pişiriyoruz. Sosa baharatları, tuzu ve küp şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Diğer taraftan derin bir tencerede spagettiyi haşlıyoruz. Haşlanan spagettiyi soğuk sudan geçirerek süzüyoruz. Pişmiş olan domates sosunu spagettinin üzerine döküp karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder