Pilavlar


Bezelyeli Pirinç Pilavı 

Bezelyeli Pirinç Pilavı 


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 480 kcal

- Bir su bardağı pirinç 
- Bir su bardağı bezelye 
- Bir buçuk su bardağı tavuk suyu 
- Bir çorba kaşığı tereyağı 
- Bir çorba kaşığı sıvı yağ 
- Tuz


Tarifi: 

Pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. Tencereye sıvı yağı ve tereyağı koyup erimeye kadar kısık ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağa pirinci ilave edip kavuruyoruz. Pirinç kavrulup bembeyaz olunca önceden ısıttığımız tavuk suyunu döküyoruz ve tuzunu ilave ediyoruz. Pilav suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Bezelyeleri beş dakika sıcak suda haşlıyoruz. Haşlanan bezelyeleri süzüyoruz. Pilav suyunu çekince ateşte alıp demlenmeye bırakıyoruz. Servis yapmadan önce demlenen pilava bezelyeleri ekleyip karıştırıyoruz. 
AFİYET OLSUN!




Bulgur Pilavı 

Bulgur Pilavı 


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 291 kcal 

- Bir su bardağı pilavlık bulgur
- Bir adet orta boy soğan 
- Bir adet kırmızı biber 
- Bir adet yeşil biber 
- Bir çorba kaşığı domates salçası 
- Bir adet domates
- Bir çorba kaşığı margarin 
- İki su bardağı sıcak su 
- Kara biber 
- Pul biber 
- Tuz


Tarifi:

Soğanları soyup yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz. Margarini ve sıvı yağı tavaya alıp ısınması için ocağa alıyoruz. Tavaya soğanları ilave ediyoruz. Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak soğanları kavuruyoruz. Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayırıyoruz. Biberleri doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Biberleri soğan ile birlikte biraz kavuruyoruz. Üzerlerine domates salçasını ekleyerek karıştırıyoruz. Domatesi yıkayıp kabuğunu soyuyoruz ve küp şeklinde doğradıktan sonra tavaya ekliyoruz. Domatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Domatesler yumuşadıktan sonra yıkadığımız bulguru  ekliyoruz. Tuzu ve baharatları ekledikten sonra sıcak suyu tavaya döküyoruz. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. 
AFİYET OLSUN!




Şehriye Pilavı 

Şehriye Pilavı 

Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 2 
Bir porsiyonun Besin Değeri : 342 kcal 

- Bir su bardağı arpa şehriye
- Üç su bardağı tavuk suyu
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz



Tarifi:

Tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kısık ateşte ısıtıyoruz. Yağ ısındıktan sonra üzerine bir su bardağı arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Arpa şehriye pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan tavuk suyunu ısıtıyoruz. Isınmış tavuk suyunu ve tuzu arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. Arpa şehriye suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder