Browni |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 8
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 424 kcal
Porsiyon Adedi : 8
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 424 kcal
- Dört adet yumurta
- İki su bardağı toz şeker
- İki su bardağı un
- Üç çorba kaşığı kakao
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı iri doğranmış fındık içi
Çikolata Sos:
- İki su bardağı süt
- İki çorba kaşığı pudra şekeri
- İki çorba kaşığı kakao
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata
Tarifi:
Keki hazırlamaya başlamadan önce çikolata sosu pişirip soğumaya bırakmalıyız. Kek fırından çıktıktan sonra sosu soğumuş olarak üzerine dökmeliyiz. Tencereye iki su bardağı sütü döktükten sonra pudra şekerini, kakaoyu ve çikolataları (elimizle ufak parçalara kırıp) üzerine ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyip buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlıyoruz. Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ilave ettikten sonra şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Karışıma sırasıyla sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Sıra unu eklemeye geldiğinde öncelikle unun üzerine kabartma tozunu ekleyerek elekten geçiriyoruz. Daha sonra karışıma ilave ederek mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpıyoruz. Son olarak kek karışımına fındıkları ve vanilyayı ekliyoruz. Kullanacağımız kek kalıbını yağlayıp unluyoruz. Karışımı kalıbımıza döküp 175 derecelik fırında içi pişene kadar keki pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra istediğiniz şekilde keserek (ben kalıbım dikdörtgen olduğu için keki kare şeklinde kestim) üzerine soğuttuğumuz çikolata sosunu döküyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder