Tatlılar

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı


Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 321 kcal

- Üç adet ayva 
- Üç adet yeşil elma 
- Altı su bardağı su
- İki buçuk su bardağı toz şeker 
- Tarçın
- Ceviz içi 



Tarifi:

Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye bölüyoruz. Ayvaların çekirdek yataklarını çıkarıp ayvaları soyuyoruz. Ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz. Tüm ayvalar için aynı işlemleri tekrarlıyoruz. Tencereye ayvaları dizdikten sonra iki su bardağı şekeri ayvalara eşit miktarda serpiyoruz. Soyduğumuz ayvaların kabuklarını ve ayva çekirdeklerini de tencereye ilave ediyoruz. Altı su bardağı suyu tencereye döktükten sonra ayvaları yumuşayana kadar pişiriyoruz. Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz. Rendelenmiş elmaları tavaya alıyoruz ve üzerine kalan şekeri ilave ediyoruz. Elma suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Tarçını ve ceviz içini elmaya ilave edip ocaktan alıyoruz. Ayvalar iyice yumuşadıktan sonra ayvaları fırın tepsisine alıyoruz ve elmalı harcı eşit miktarda ayvalara pay ediyoruz. 200 derece fırında ayvaların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İsteğe bağlı olarak kaymakla servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN!




Browni

Browni




Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 8 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 424 kcal

- Dört adet yumurta
- İki su bardağı toz şeker
- İki su bardağı un
- Üç çorba kaşığı kakao
- Bir su bardağı süt
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir paket vanilya
- Bir paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı iri doğranmış fındık içi 

Çikolata Sos:

- İki su bardağı süt
- İki çorba kaşığı pudra şekeri
- İki çorba kaşığı kakao
- 40 gram bitter çikolata
- 40 gram sütlü çikolata


Tarifi:

Keki hazırlamaya başlamadan önce çikolata sosu pişirip soğumaya bırakmalıyız. Kek fırından çıktıktan sonra sosu soğumuş olarak üzerine dökmeliyiz. Tencereye iki su bardağı sütü döktükten sonra pudra şekerini, kakaoyu ve çikolataları (elimizle ufak parçalara kırıp) üzerine ilave ediyoruz. Kısık ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyip buzdolabına koyup iyice soğumasını sağlıyoruz. Çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ilave ettikten sonra şeker iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Karışıma sırasıyla sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Sıra unu eklemeye geldiğinde öncelikle unun üzerine kabartma tozunu ekleyerek elekten geçiriyoruz. Daha sonra karışıma ilave ederek mikserin düşük devrinde kısa bir süre çırpıyoruz. Son olarak kek karışımına fındıkları ve vanilyayı ekliyoruz. Kullanacağımız kek kalıbını yağlayıp unluyoruz. Karışımı kalıbımıza döküp 175 derecelik fırında içi pişene kadar keki pişiriyoruz. Keki fırından çıkardıktan sonra istediğiniz şekilde keserek (ben kalıbım dikdörtgen olduğu için keki kare şeklinde kestim) üzerine soğuttuğumuz çikolata sosunu döküyoruz.
AFİYET OLSUN!






Portakallı Puf Kurabiye


Portakallı Puf Kurabiye

Portakallı Puf Kurabiye

Portakallı Puf Kurabiye

Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 10
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 115 kcal

- 125 gr margarin
-  Bir su bardağı toz şeker
- Bir adet yumurta
- Bir adet portakal
- Bir çay bardağı yoğurt
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Aldığı kadar un 


Tarif:

Portakalı yıkayıp kabuğunu rendeliyoruz.Yoğurma kabına toz şekeri ve margarini koyup yoğuruyoruz. Margarin yumuşadıktan sonra üzerine bir adet yumurtayı, bir çay bardağı yoğurdu, bir paket vanilyayı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip yoğuruyoruz. Unu elek yardımı ile eledikten sonra üzerine kabartma tozunu ekliyoruz. Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz hamurun üzerini nemli bezle kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru merdane yardımı ile bir parmak kalınlığında açıp kurabiye kalıpları ile şekillendiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri fırın tepsisine diziyoruz. Kurabiyeleri önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN!




Tiramisu

Tiramisu


İÇİNDEKİLER


TİRAMİSU:
Porsiyon Adedi : 8 
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 492 kal

- 20 adet Kedi dili bisküvi
- Bir 250ml ılık süt
- Bir tatlı kaşığı nescafe
- Bir çorba kaşığı toz şeker
- İsteğe göre kanyak, rom ya da Baileys (Benim tercihim)
- Bir tatlı kaşığı kakao 

KREMASI:

- Bir litre süt
- Sekiz çorba kaşığı un
- Onbeş çorba kaşığı toz şeker
- Bir yumurtanın sarısı
- Bir paket vanilya tozu
- Bir paket  labne peyniri (İtalyan usulüne göre 200gr Mascarpone)


TARİF

İlk olarak kare borcama kedi dili bisküvileri diziyoruz. Cezvede ısıttığımız süte (ılık olması yeterli) bir tatlı kaşığı nescafeyi, bir çorba kaşığı toz şekeri ve isteğe göre baileysi  ilave ederek karıştırıyoruz. Bu karışımla kedi dili bisküvileri ıslatıyoruz. Kremayı hazırlamak için bir litre sütün yarısını tencere alıyoruz üzerine onbeş kaşık toz şekeri ilave ederek kısık ateşte ocağa bırakıyoruz. O ısınırken ayrı bir kapta yumurtanın sarısını sekiz kaşık unu ve geriye kalan yarım litre sütü iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı ocakta ısınmakta olan süte yavaş yavaş ilave ediyoruz. Bu işlem sırasında topaklanmayı önlemek için sürekli karıştırmaya dikkat ediyoruz. Muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alarak soğuması için bırakıyoruz. Krema soğuyunca bir paket labne peynirini ilave edip karıştırarak kremaya iyice yediriyoruz.   Hazırlamış olduğumuz kremayı kedi dili bisküvilerinin üzerine döküyoruz. Son olarak süzgeç yardımıyla kakaoyu kremanın üzerine serpiyoruz. Tiramisu buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra servise hazır hale geliyor.
 AFİYET OLSUN! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder