26 Şubat 2012 Pazar

Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde

Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde

Kadınbudu Köfte Domates Soslu Spagetti Eşliğinde



Malzemeler:


Kadınbudu Köfte İçin  
Porsiyon Adedi : 4
Bir Porsiyonun Besin Değeri 434 kcal 

- Beş yüz gram kıyma 
- Bir adet orta boy soğan 
- İki çorba kaşığı pirinç 
- Üç adet yumurta
- Maydanoz
- Karabiber 
- Pul biber 
- Kimyon
- Tavukotu
- Tuz
- Un 
- Sıvı yağ 



Domates Soslu Spagetti İçin 
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri 360 kcal 

- Dört adet domates
- Bir tatlı kaşığı biber salçası  
- İki diş sarımsak
- Bir çorba kaşığı tereyağı  
- Bir adet küp şeker
- Karabiber 
- Pul biber 
- Fesleğen
- Tuz
- Yarım paket spagetti 
- Su


Tarifi:


Kadınbudu Köfte

Soğanı soyup yıkadıktan sonra rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz. Soğan rendesinin yarısını kıymanın yarısı ile birlikte tavaya koyuyoruz. Kısık ateşte kıyma suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kıyma piştikten sonra soğuması için ocaktan alıyoruz. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra bir su bardağı su ile cezvede pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişen pirinçleri süzüyoruz. Maydanozları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Derin kaba çiğ ve pişmiş kıymayı, bir adet yumurtayı, baharatları, tuzu, maydanozu ve rendelenmiş soğanın diğer yarısını koyarak iyice karıştırıyoruz. Pişmiş kıyma ile çiğ kıyma iyice karışana kadar uzunca bir süre yoğuruyoruz (Evinde kıyma makinesi bulunanlar kıymayı makinede çekebilirler böylece yoğurma işlemine gerek kalmaz). Kıymalar iyice özdeşleşince haşlanmış pirinci kıymaya ilave ediyoruz. Pirinçlerin ezilmemesi için harcı yavaşça karıştırıyoruz. Köftelere daha kolay şekil vermek için harcı bir saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Kıymadan oval şekilde yassı köfteler hazırlıyoruz. Derin bir kasede iki adet yumurtayı çırpıyoruz. Büyük bir tabağa unu serpiyoruz. Hazırladığımız köfteleri önce una buluyoruz ardından yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartıyoruz. Kızaran köfteleri peçete üzerine alarak fazla yağının süzülmesini sağlıyoruz.


Domates Soslu Spagetti 

Sarımsağı soyup yıkadıktan sonra doğruyoruz. Tereyağı tavada eridikten sonra sarımsakları soteliyoruz. Domatesleri yıkayıp rendeliyoruz. Tavaya bir çorba kaşığı biber salçasını ve domatesi ilave edip pişiriyoruz. Sosa baharatları, tuzu ve küp şekeri ekleyerek karıştırıyoruz. Diğer taraftan derin bir tencerede spagettiyi haşlıyoruz. Haşlanan spagettiyi soğuk sudan geçirerek süzüyoruz. Pişmiş olan domates sosunu spagettinin üzerine döküp karıştırıyoruz. 
AFİYET OLSUN!










1 yorum: