Fırında Köri Soslu Tavuk Şehriye Pilavı Eşliğinde |
Malzemeler:
Tavuğun Sosu İçin
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 402 kcal
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 402 kcal
- Dört adet tavuk pirzola
- Bir tatlı kaşığı köri
- Bir adet orta boy soğan
- İki diş sarımsak
- 250 ml süt
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tavukotu veya kekik
- Kimyon
Şehriye Pilavı İçin
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 342 kcal
- Bir su bardağı arpa şehriye
- Üç su bardağı tavuk suyu
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Tavukotu veya kekik
- Kimyon
Şehriye Pilavı İçin
Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 342 kcal
- Bir su bardağı arpa şehriye
- Üç su bardağı tavuk suyu
- Bir çorba kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- Tuz
Tarifi:
Fırında Köri Soslu Tavuk
Soğanı ve sarımsakları soyup yıkandıktan sonra rendeliyoruz. Derin bir kaba tavuk pirzolaları alıyoruz. Tavukların üzerine rendelemiş olduğumuz soğanın suyunu, rendelenmiş sarımsağı, 250 ml sütü, bir çorba kaşığı yoğurdu, sıvı yağı, köriyi, tuzu, karabiberi, pul biberi, tavukotunu / kekiği ve kimyonu ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri tavuğa iyice yediriyoruz. Üzerini kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz. Önceden 200 dereceye ısıtmış olduğumuz fırının ızgarasına tavuk pirzolaları diziyoruz. İki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!
Şehriye Pilavı
Tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kısık ateşte ısıtıyoruz. Yağ ısındıktan sonra üzerine bir su bardağı arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Arpa şehriye pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan tavuk suyunu ısıtıyoruz. Isınmış tavuk suyunu ve tuzu arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. Arpa şehriye suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Soğanı ve sarımsakları soyup yıkandıktan sonra rendeliyoruz. Derin bir kaba tavuk pirzolaları alıyoruz. Tavukların üzerine rendelemiş olduğumuz soğanın suyunu, rendelenmiş sarımsağı, 250 ml sütü, bir çorba kaşığı yoğurdu, sıvı yağı, köriyi, tuzu, karabiberi, pul biberi, tavukotunu / kekiği ve kimyonu ilave ediyoruz. Bütün malzemeleri tavuğa iyice yediriyoruz. Üzerini kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendiriyoruz. Önceden 200 dereceye ısıtmış olduğumuz fırının ızgarasına tavuk pirzolaları diziyoruz. İki tarafı da kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!
Şehriye Pilavı
Tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyip kısık ateşte ısıtıyoruz. Yağ ısındıktan sonra üzerine bir su bardağı arpa şehriyeyi ilave ediyoruz. Arpa şehriye pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Diğer taraftan tavuk suyunu ısıtıyoruz. Isınmış tavuk suyunu ve tuzu arpa şehriyenin üzerine ilave ediyoruz. Arpa şehriye suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder