Sosisli-Bezelyeli Börek
Sosisli-Bezelyeli Börek |
Malzemeler:
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 421 kcal
Porsiyon Adedi : 6
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 421 kcal
- Üç adet yufka
- Bir adet orta boy soğan
- Bir tatlı kaşığı salça
- İki adet sosis
- Bir su bardağı bezelye
- Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Bir adet kırmızı biber
- Sıvı yağ
- İki adet yumurta sarısı
- Bir çorba kaşığı yoğurt
- Bir su bardağı süt
- Çörek otu
- Kekik
- Kara biber
- Pul biber
- Tuz
Tarif:
Öncelikle böreğin içini hazırlamamız gerekiyor. Soğanı ince ince doğruyoruz. Tavaya ilave ettiğimiz sıvı yağ ısınınca üzerine soğanı ekleyip kavuruyoruz. Sosisleri dörde bölüp küçük küçük doğruyoruz. Sosisleri soğanların üzerine ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Kırmızı biberi yıkayıp tohumlarını çıkardıktan sonra ikiye bölüp doğruyoruz. Kırmızı biberleri tavaya ilave ettikten sonra salçayı da diğer malzemelerin üzerine ekliyoruz. Salça kavrulduktan sonra baharatları ve tuzu da tavaya ekliyoruz. Son olarak bezelyeleri ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yufkaları üçgen şeklinde sekiz eşit parçaya kesiyoruz. Yufkaların arasına sürmek için ufak bir kaba bir çorba kaşığı yoğurdu, bir su bardağı sütü ve bir çorba kaşığı sıvı yağı ilave edip karıştırıyoruz. İki yufkanın arasına bu karışımdan sürüyoruz ve üzerine pişirmiş olduğumuz sosisli-bezelyeli karışımdan koyuyoruz. Son olarak karaş peynirini de karışımın üzerine ekledikten sonra yufkayı sigara böreği yaparmış gibi sarıyoruz. Tüm yufkaları hazırladıktan sonra fırın tepsisini yağlıyoruz ve hazırlanmış olduğumuz börekleri tepsiye diziyoruz. Yumurta sarılarını çırptıktan sonra böreklerin üzerine sürüyoruz. Son olarak böreklerin üzerine çörek otu serpiyoruz. 200 dereceye ayarlanmış fırında böreklerin üzerini kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder