Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri : 380kcal
- İki demet taze fesleğen
- Bir çay bardağı dolmalık fıstık
- Beş diş sarımsak
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir çay bardağı permesan peyniri
- Beyaz biber
- Tuz
- Yarım paket fettucini
Tarifi:
Dolmalık fıstıkları rengi altın sarısı olana kadar yağsız tavada kavuruyoruz. Kavrulmuş fıstıkları, fesleğen yapraklarını, sarımsağı, zeytin yağını, permesan peynirini, tuz ve beyaz biberi mutfak robotuna alıyoruz. Tüm malzemeleri robotta püre haline gelene kadar çekiyoruz. İstersek elde ettiğimiz pesto sosunu kavanoza alarak buzdolabında saklayabiliriz. Sos hazır olduktan sonra tencereye sıcak su koyarak fettucini 12-15 dakika kadar haşlıyoruz. Fettucini haşlandıktan sonra pesto sosu üzerine dökerek karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder