4 Şubat 2013 Pazartesi

Kocamın Çin Usulü Tavuğu

Kocamın Çin Usulü Tavuğu



Malzemeler:

Porsiyon Adedi : 2
Bir Porsiyonun Besin Değeri  325kcal 


- Yarım kilogram tavuk göğsü
- İki adet kırmızı biber
- İki adet sivri biber
- Bir adet çarliston biber
- Bir adet soğan 
- Dört çorba kaşığı soya sosu
- İki çorba kaşığı mısır nişastası
- Zeytinyağı
- Karabiber 
- Pul biber 
- Tuz




Tarifi:


Tavuk göğsünü jülyen doğrayıp nişastaya buluyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup kısık ateşte ısınmasını bekliyoruz. Isınan tavaya tavukları ilave edip kavuruyoruz. Biberleri jülyen, soğanları yarım ay şeklinde doğruyoruz. Kestiğimiz sebzeleri kızaran tavuğun üzerine ilave edip iyice karıştırıyoruz. Soya sosunu ve baharatları ekleyerek 2-3 dakika daha soteliyoruz. Biberlerin ve soğanların diri kalmasına dikkat ediyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için tadına baktıktan sonra isteğe göre tuz ilave ediyoruz. 
AFİYET OLSUN!

2 yorum: